Biomecànica - dolor - lesió, que no us enganyin
Si teniu la certesa que frases com “córrer és lesiu pels genolls”, “fer exercicis per sobre del cap són lesius per les espatlles” o bé “adoptar alguna mala postura durant el dia em generarà dolor” són certes, doneu-vos el permís per posar-les en dubte i entendre millor com funciona el vostre cos.
Setmana o bloc de càrrega
Les setmanes de càrrega dins un procés d’entrenament són totes aquelles que pretenen provocar un estímul suficient perquè l’organisme generi adaptacions positives i millori les capacitats físiques i mentals de l’esportista. T'explico com definir un bloc de càrrega i la seva duració.
La importància de la setmana de recuperació o assimilació
Les setmanes d’assimilació dins un procés d’entrenament són imprescindibles, ja que permetran a l’organisme assimilar, recuperar i adaptar-se a la càrrega que hem realitzat.
Treball de força en corredors de muntanya
En els últims anys el treball de força ha cobrat una major importància en tots els esports de resistència. Us expliquem per què un corredor de muntanya ha d'entrenar-la.
Entrenament intervàl·lic
L’entrenament intervàl·lic són totes aquelles sessions que tenen com a objectiu millorar una capacitat específica de l’esportista en qüestió. A l’hora de pautar qualsevol mena d'interval, és important tenir clares certes coses.
Anàlisis a fer abans d’iniciar la nova temporada
Abans d'iniciar una nova temporada és interessant fer una anàlisi de com ha anat la temporada anterior i extreure aprenentatges de tot allò que ha funcionat bé i allò que no tant.
Temporada 2025
Estem a les portes de tancar aquest mes d’agost i tots ja comencem a rumiar quines proves i objectius esportius volem per la pròxima temporada.
Hagis o no continuat amb els teus entrenaments durant l'estiu, el setembre és un bon moment per començar a pensar en nous objectius, nous reptes i noves competicions de cara l’any 2025.
Període transitori: com i per què realitzar-lo
Arriba l’estiu i els objectius principals de molts esportistes ja s’han realitzat. Queden pocs al·licients que inviten al ciclista o corredor a mantenir els nivells d’entrenament habituals.
És per això que és un moment idoni per donar una sobredosi de descans a l’organisme i fer una reflexió del transcurs de la temporada.
Zonas más demandantes en una ultra trail
Una ultra trail es una carrera que de una duración de más de 14-15 horas, en las cuales realizaremos una distancia de más de 80 quilómetros. A continuación, detallamos las zonas más demandantes y los entrenamientos específicos para alcanzar con éxito este tipo de prueba
Zonas más demandantes en un ultramaratón de MTB
Una prueba de ultramaratón de mountain bike es una carrera que tendrá, como mínimo, una duración de + 8 horas. Detallamos las zonas más demandantes y los entrenamientos específicos para alcanzar con éxito este tipo de pruebas
La ultradistancia
La ultradistancia te recuerda que, para conseguir lo que te propongas en la vida, necesitarás pasar por un sinfín de escenarios que, si realmente deseas, encontrarás la manera de superar
Resistencia a la fatiga: zona TEMPO y Sweet Spot
La resistencia a la fatiga es la capacidad que tiene un ciclista de repetir esfuerzos a medida que va gastando energía con la menor pérdida de intensidad posible
Drift cardiovascular: eficiència aeròbica i deriva cardíaca
En aquests mesos de pretemporada és important anar observant com el ciclista va millorant els seus paràmetres d'eficiència aeròbica per a poder anar incrementant el nivell d'intensitat.
La importancia de la zona 3 en el ciclismo, según el modelo trifásico
La zona 3 del modelo trifásico de Skinner es la zona que comprende las intensidades que se encuentran situadas entre el 80% - 100% respecto el consumo máximo de oxígeno
El umbral de potencia funcional (FTP) en el ciclismo
El umbral de potencia funcional es aquella intensidad máxima que un ciclista puede sostener aproximadamente durante 1 hora en unas condiciones estables de lactato.
La importancia de la zona 2 en el ciclismo, según el modelo trifásico
Intensidad comprendida hasta aproximadamente el 65 % – 85 % del Vo2max (entre el 1r y el 2º umbral ventilatorio). Es una zona de vital importancia en aquellas competiciones de media-larga duración.
La importancia de la zona 1 en el ciclismo, según el modelo trifásico
La zona 1 es la que contempla todas las intensidades hasta lograr el LT1 o VT1 (primer umbral de lactato) o (primer umbral ventilatorio). Es una zona de vital importancia, tanto en pruebas de corta distancia como en pruebas más largas
Cómo iniciar la pretemporada en ciclismo
Justo antes de arrancar una nueva temporada, el nivel de motivación del deportista es bastante alto y es posible cometer errores. Uno de ellos es iniciar una preparación demasiada optimista, con un volumen de entrenamiento que será difícil de mantener en el tiempo
La importancia de la zona 2 en un ciclista
Trabajar la zona 2 en tus entrenamientos te permitirá desarrollar la resistencia aeróbica, mejorar la capacidad de quemar grasa, fortalecer la base cardiovascular y la recuperación.