Temporada 2025
Estem a les portes de tancar aquest mes d’agost i tots ja comencem a rumiar quines proves i objectius esportius volem per la pròxima temporada.
Desconeixem si durant aquests dos mesos de calor has mantingut una regularitat pel que fa als entrenaments o si, en canvi, t’has permès unes “vacances esportives”.
Com vam comentar en l’últim article, nosaltres sempre serem partidaris d’animar-te a mantenir una certa activitat física, primer de tot, per assegurar hàbits saludables i, en segon lloc, per mantenir, en la major part possible, les adaptacions generades durant l’any i poder començar una següent temporada des d’un millor punt de partida.
Hagis o no continuat amb els teus entrenaments, el setembre és un bon moment per començar a pensar en nous objectius, nous reptes i noves competicions de cara l’any 2025.
Però... saps com iniciar aquest procés?
Per experiència, segurament ho voldries fer més fort del compte, fruit de la motivació extra d’un nou inici o bé per recuperar tot el perdut durant aquests últims mesos. Això mai funciona, paciència, si amb algun tret ens volem identificar és amb LA PROGRESSIÓ COHERENT. El nostre cos agraeix estímuls als quals estigui preparat per assolir, per tant, necessites, primer de tot, paciència i no entrenar més del que el teu cos pot assumir.
Però... quin és aquest estímul adequat? El coneixes? 20’ de carrera continua són molts? 1 h de trail? Una tirada de 2 h de bicicleta? Entrenaments amb intervals? Doncs bé, no hi ha una resposta concreta per cada un d’aquests exemples, dependrà de molts aspectes, un d’ells seran principalment la quantitat de temps que hagis passat sense entrenar. Has seguit fent activitat? O pel contrari, t’has deixat anar? Què havies fet fins al moment previ a descansar?
Un cop tinguem contestades aquestes preguntes (entre moltes altres), podrem decidir i començar amb una càrrega que considerem òptima. Normalment, per decisió pròpia, acostumem a sobrevalorar les nostres capacitats, no és un tret dolent, però, en segons quins contexts, ens pot portar a lesions, dolors o a què, simplement, al cap de pocs dies, baixem el nivell d’exigència, sent conscients que no era viable tant entrenament, i que aparegui la frustració i tornem al cap de pocs dies al mateix punt de partida.
No volem que et succeeixi res de tot això, si realment no tens clar com preparar-te un objectiu, no dubtis a contactar amb els professionals necessaris perquè t’ajudin en aquest procés, serà la teva millor inversió. Gaudiràs el procés, viuràs la preparació d’un objectiu feliç, gaudint el viatge fins al dia de la prova, milloraràs el teu rendiment i ho faràs en un context saludable, disminuint en gran manera el risc de lesions o simplement abandonar per no tenir clar què ni com entrenar.
Preparar un objectiu de forma correcta no és simplement pedalar, ni tampoc simplement córrer, ni acudir a una sala de gimnàs. Cada prova esportiva presenta unes característiques específiques i treballar-les durant tot un bloc d’entrenament serà bàsic per assolir el millor rendiment possible, amb les garanties de fer-ho dins un context saludable.